4 συνήθειες που κάνεις στη ρουτίνα των μαλλιών σου και προκαλούν φθορά.
top of page
Αναζήτηση

4 συνήθειες που κάνεις στη ρουτίνα των μαλλιών σου και προκαλούν φθορά.


1) Χρησιμοποιείς το ίδιο σαμπουάν


Τι κι αν αλλάζεις χρώμα στα μαλλιά σου ή εφαρμογή του ντεκαπάζ έχει προκαλέσει φθορά, εσύ επιμένεις να χρησιμοποιείς το ίδιο σαμπουάν. Θα πρέπει λοιπόν όταν κάποια δεδομένα αλλάζουν για τα μαλλιά σου να αλλάζεις άμεσα τα προϊόντα σου για να καλύψεις τις ανάγκες τους, σύμφωνα με τους ειδικούς.


2) Δεν καθαρίζεις τα εργαλεία styling των μαλλιών σου


Μην αμελείς να καθαρίζεις τη βούρτσα των μαλλιών σου καθώς μπορεί να είναι μια από τις αιτίες για την έντονη λιπαρότητα που δεν υποχωρεί . Γι αυτό αφαίρεσε αρχικά όλες τις τρίχες από τη βούρτσα και στη συνέχεια σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και μερικές σταγόνες σαμπουάν ή μαγειρικής σόδας βυθίστε και αφήστε τες για μερικά λεπτά.


3) Δεν προστατεύεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα.


Η υψηλή θερμοκρασία απομακρύνει τη φυσική υγρασία των μαλλιών, τα ξηραίνει και μακροπρόθεσμα τα κάνει να φαίνονται αφυδατωμένα. Αρχικά μην ανεβάζεις τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς. Ειδικά αν τα μαλλιά σου έχουν υποστεί τεχνικές εργασίες. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα, το οποίο θα συγκρατήσει την υγρασία και θα σε προστατέυει από τα σπασίματα και την ψαλίδα.


4) Αμελείς το συχνό κούρεμα


Για να αποφύγεις την ανάπτυξη της ψαλίδας, κούρεψε 1 με 2 εκατοστά από τις άκρες των μαλλιών σου κάθε δύο μήνες. Οι αδύναμες τούφες δεν προσθέτουν μήκος, οπότε εάν κουρευτείς θα δώσεις σίγουρα στα μαλλιά σου μια ευκαιρία να δυναμώσουν και πάλι.

48 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page