Τι είναι το καστορέλαιο; Μύθοι & Αλήθειες
top of page
Αναζήτηση

Τι είναι το καστορέλαιο; Μύθοι & Αλήθειες

Ας ξεκινήσουμε από την ιστορία του ελαίου, η οποία προέρχεται από την αρχαιότητα και την Αίγυπτο όταν η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε για να διατηρεί τα μαλλιά της λαμπερά και δυνατά. Το φυτό "Ρίκινος" φύεται στις τροπικές περιοχές της Αφρικής. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα καθώς εμπεριέχει το περίφημο τύπο "ωμέγα".


Ω6— Ω9 ο οποίος βοηθά στη μείωση ευαισθησίας του δέρματος των φλεγμονών.

Φημισμένο πλέον ευρέως για τη θρέψη την ενυδάτωση αλλά και την ενδυνάμωση που προσφέρει τόσο στα νύχια, τις βλεφαρίδες και τα φρύδια όσο και στα μαλλιά καθώς ευνοεί τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής .


Παρόλα αυτά επιστημονικές έρευνες δεν υπάρχουν σχετικά με το κατά πόσο ισχύει αυτός ο μύθος.


°Πού καταλήγουμε λοιπόν;


Ναι μεν το καστορέλαιο δεν θα βλάψει την τρίχα ή το δέρμα σου όμως ο ισχυρισμός για ανάπτυξη της τρίχας περισσότερο από 1εκ (όσο δηλαδή είναι η φυσική ανάπτυξη) είναι μύθος!


°Είναι όμως υγιές για την τρίχα να χρησιμοποιούμε φυτικά λάδια Που βρίσκουμε στο εμπόριο?


Εδώ δυστυχώς θα σε στεναχωρήσω.


Λάδια όπως ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, λάδι καρύδας κτλ είναι έλαια τα οποία δεν έχουν επεξεργαστεί, με αποτέλεσμα να κάθονται σαν ξένο σώμα πάνω στην τρίχα η οποία δεν μπορεί να το απορροφήσει και όταν έρθει η ώρα να λούσουμε τα μαλλιά να μη φεύγουν απόλυτα πάνω από την τρίχα.


Μπορεί τα μαλλιά εκείνη τη δεδομένη στιγμή να φαίνονται λαμπερά ΟΜΩΣ σε βάθος χρόνου η τρίχα άρχιζει να γίνεται λεπτή, λιπαρή θαμπή και αδύναμη . Επίσης δέρματα με τάση την ακμή και τη λιπαρότητα αν χρησιμοποιούν τέτοιου ίδιου είδους Ελαία Το μόνο που θα κάνουν είναι να διογκώνεται το πρόβλημα τους.


Σίγουρα θα δεις επαγγελματικα προϊόντα τα οποία έχουν ευεργετικά έλαια μεσα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς η βιομιμιτικη τεχνολογία τους έχει πάρει το έλαιο το έχει μετατρέψει σε μόριο και το έχει ενσωματώσει με αποτέλεσμα να απορροφάται από την τρίχα έτσι στο λούσιμο να μπορεί να ξεβγαλθει απόλυτα.


Εν έτη 2021 λοιπόν και με τόσα προϊόντα στην αγορά καλό θα ήταν να μην παιδεσαι 2 ώρες με τις πετσέτες και τις μεμβράνες. Αν όντως έχεις πρόβλημα στα μαλλιά σου, ασε κάτω το καστορέλαιο και επισκέψου καλύτερα κάποιον ειδικό ο οποίος θα σου δώσει μία ολοκληρωμένη λύση.

2.800 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page